28 Ocak 2011 Cuma

Peperuhi ile Kitsch Filmleri Öğreniyoruz Bölüm 1: Alışırım

Bundan böyle sitemizin bu bölümünde müthiş edvençırıl filmleri inceliyeceğiz. İlk filmimiz başlıktan anladığınız üzere bir Temel Gürsu Prodüksiyonu olan Alışırım filmi...

Öncelikle söylemeliyim ki bu bölümdeki film eleştirilerinde bol bol şıpoylır verecez. Yani filmi izlemeyenler burda yazılanları okuyunca filmi izlemiş kadar olacaklar.

Neyse, gelelim konumuza... Filmde rol dağılımı ve karakterler şu şekilde; Şişman olduğu halde sempatik olmayan Erdal Tosun, Gerçekçi ve bıçkın sakallı rolünde Ünsal Emre, yakışıklı romantik Hakan Ural, her zamanki gibi gavat patron rolünde Yüksel Gözen (Hülya Avşar'ı elektrik anahtarından dikizleme rolünü sıvazcı okurlarımız hatırlayacaktır) ve rolü şıp diye size malum olacak Coşkun Göğen (Şişçi Coşkun)... Tabi seksi güzel Harika Avcı başrolde.

Filmin konusu biraz değişik. Harika Avcı gazinoda çalışan, ekmeğinde bir pop stardır. Bizim daltarak dörtlü ise (Erdal, Coşkun, Ünsal ve bu serserilerle ne işinin olduğunu anlayamadığım Hakan) avare avare dolanan, ne iş olsa yaparım diyen, abazanlığı kendilerine şiar edinmiş adamlardan oluşmaktadır. Bu yüzsüz dörtlü kahvede ve meyhanede toplandıklarında dünyada başka mevzu yokmuş gibi habire Harika Avcı'yı konuşmaktadırlar. Sabah akşam Harika elimize geçse şöyle ederiz böyle zımbalarız diye birbirlerini tahrik eden bu grup birgün feci ateşlenir... Ve harikayı kaçırmaya karar verir.

Tabi bunun evveli de var. Onu anlatalım da iş bu noktaya nasıl gelmiş anlaşılsın. Bizim dörtlünün en şanslısı Erdal'dır. Zira kendisi Harika'nın çalıştığı gazinoda garsondur. Hatta bir gün n'apmış etmiş kulisten Harika ablamızın külodunu aşırmayı başarmıştır. Bu aşırma sahnesinden sonra Erdal'ı habire don koklarken görürüz. Artık filmdeki rolü donu kokladıkça kendinden geçmek olacaktır. Efendim diğerleri ise Harika'yla Lostvari bir şekilde karşılaşırlar. Coşkun mesela benzincide pompacıdır. Bu kişiliğiyle müsemma işi yaparken Harika'nın araba gelir. Harika mini etekle Coşkun'umun libidosunu oynatır falan. Neden sonra bu ekip harikayı kaçırmağa karar verir işte...

Ve Harika'yı bir dağ evine kaldırırlar. Bu sırada yakışıklı jönümüz Hakan Ural ütopik fikirlerini arkadaşlarına anlatır. "Gidelim konuşalım bence verir oğlum hayır diyemez. Kadınlar bizden daha fazla istiyormuş gazetede okudum" falan gibi mavra yapar. Ekip arkadaşlarının hepsi haydut tipli olduğundan Hakan'ın bu ütopik fikri yalandan onaylanır. Bi kaç gün geçtikten sonra fantastik dörtlüden sakallı abimiz Ünsal dayanamaz ve çıkar Harika'nın üstüne. Hakan, Ünsal'ı merdivenden inerken ve fermuarını kapatırken görür. Sinire keser. Ünsal'a çıkışır. "N'aptın oğlum. Hani güzellikle isteyecektik" diye bağırır. Ünsal da haklı olarak "lan karıyı paldır küldür kaçırıp bağlamışız ne güzelliği" diye kontra yapar ve akabinde birbirlerine çıkışırlar. Tam dayak kötek ortamı oluşmuşken Coşkun çıkar "hey yukarda ilik gibi manita var siz burda gavga ediyorsunuz" der ve soluğu Harika'nın yanında alır. Neyse işte sırayla (Erdal bile) Harika'ya kerkinirler çok afedersiniz. Ancak Hakan'ın basireti bağlanmıştır. Harika'ya çıkar ama sadece romantik konuşma yapar. Uzun uzun tirad atar falan. Zamanla Harika'da seks köleliğine alışmış evin içinde dolaşır olmuştur. İşte gel zaman git zaman Hakan'a kanı kaynar. Onlara zorla sana severek diyerek Hakan ile birlikte olur (filmin ismini nerden aldığını bu sahneden anlıyoruz).

Neyse uzatmayalım sonunda Harika bi şekilde polise haber verir. Hakan hariç hepsini yakalatır. Hakan uçkuruna günlerce sahip çıkmanın ödülünü özgürlük olarak alır. Harika setlere döner ama Hakan tadı damağımda hesabı hep izler Harika'yı film bakışmayla biter...

Bu filme Show tv'de mutlaka denk gelirsiniz. Benim yıldızım ****... Drama dalında. Kaçırılmaması gereken bir yapım.

1 yorum:

  1. geçenlerde filaş tivi de izledim.. dırinanır'ın istanbul 79'u.. başka bir kiç.. o yapıtı da ele alsanız keşke ilerleyen yazılarınızda, sayın pepe..

    YanıtlaSil