27 Ocak 2011 Perşembe

Reyting Aletlerini Kırın Behzat Amir Geliyor

Bugüne kadar, 1000 kişinin evinde olan bir aletle büyük paralar harcanmış yapımların apar topar iptal edildiğini gördük hep. Reyting denen zalım kavram daha set toplanmadan dağıttı bazı dizileri. O 1000 şahsa ait zevkin saçma bir örneklem usülü olduğunu kimse anlamadı. Herkes onun peşinden koştu. Kimse itiraz etmedi... Herkes celladını reyting belledi.

Ama gün oldu devran döndü... O kerameti kendinden menkul, olan biteni kavrayışı meçhul "kitle" bu sefer bir şeylerin kaderini belirleyemedi. Bu sefer yeni düzen "internet" galip geldi. Bir dizi sosyal paylaşım siteleri ve sözlükler sayesinde yayında kaldı ve gitgide hakettiği kitleyi buldu.

Türk tarihine geçen bu "internet direnişi", zamanında kıymeti anlaşılamamış dizilerin intikamı oldu. Korkarak değil, göstere göstere ilerleyip gerçek yerini buldu Behzat Ç.. Kaliteli olana değer vermenin kıstasının alışılmış saçma yöntemler olmadığını gösterdi.

Bu saatten sonra dizinin dürtüklediği derin devlet bile halel getiremez prodüksiyona. Yedirtmeyiz... Behzat Ç.'ciyiz. Gençlerbirlikliyiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder